Het Consult

De behandelingen vinden plaats in mijn praktijk. Voor je eerste afspraak ontvang je van mij per mail een intakeformulier, die je uiterlijk een dag voor je behandeling ingevuld naar mij terug mailt. Aan de hand hiervan beginnen we het consult met een intakegesprek en nemen we dit samen uitgebreid door. Ook bespreken we de reden van jouw komst en je doel voor je behandeling,

Bij vervolgconsulten starten we met een terugblik naar jouw vorige behandeling. Hoe heb je het ervaren, wat is je opgevallen sinds de vorige keer, heb je veranderingen bemerkt, is je doel of klacht nog steeds kloppend of ben je al toe aan een volgende stap?

Als je nog niet (goed) bekend bent met kinesiologie, leg ik je graag mijn werkwijze uit en wat kinesiologie voor jou kan betekenen. Spiertesten zijn een onderdeel van kinesiologische behandelingen. Ik laat je ervaren hoe dit in z’n werk gaat, zodat we samen inzicht krijgen in de oorzaak van jouw klachten en de gevolgen hiervan. Zo wordt helder wat voor jouw herstel de beste aanpak is. Met mijn kennis en ervaring, coach ik jou tijdens de consulten zodat er meer balans komt in jouw lichaam. Je energie kan weer gaan stromen waardoor je kunt herstellen.

Ik behandel voornamelijk op een behandeltafel. Het is voor jou en mij prettig als je kleding aan hebt die voor jou makkelijk zit en waar je je vrij in kunt bewegen. Het komt voor dat ik met punten op de voeten werk, dan is het fijn als je sokken aan hebt of bij je hebt. 

Mijn behandeling is opgebouwd uit een aantal vaste stappen:

  • Een (intake) gesprek over je behandeling, doel en/of klacht.
  • Het met behulp van de spiertest (energie) blokkades opsporen die onderliggende oorzaken of achtergronden blootleggen.
  • Het balanceren van deze (energie) blokkades met behulp van kinesiologische technieken.
  • Het checken van het effect van deze correcties met behulp van de spiertest.
  • Een evaluatiegesprek van het consult met eventuele tips, oefeningen of andere hulpmiddelen om thuis de effecten van de behandeling te ondersteunen.

Een intake consult duurt gemiddeld 75 minuten en een vervolg consult duurt gemiddeld 60 minuten. Normaliter zijn er meerdere behandelingen nodig, gemiddeld zo’n 3-5 behandelingen. Hierna evalueren we samen de resultaten van de consulten en kijken we of we samen verder willen werken, of dat we kunnen stoppen.

Winkelwagen
Scroll naar boven