Janine Schnaar

Ik ben Janine Schnaar, en leef samen met mijn 2 prachtige dochters in het mooie Zeist.

Ik heb jarenlang gewerkt bij de overheid in diverse functies, van bestuursondersteuner tot projectcoördinator van een prachtig buitengebied en duurzame ontwikkelingen. Toch heb ik in al deze jaren ‘iets’ gemist. Ik wilde graag mensen ondersteunen bij hun zoektocht naar balans. De balans in zichzelf. Ik volgde wat cursussen in de loop der jaren, met name gericht op zelfontwikkeling en energetische behandelingen. Op een gegeven moment was dit voor mij niet meer genoeg. Ik wilde me helemaal gaan toeleggen op mijn passie.

Ik gooide het roer om! Ik ben me verder gaan verdiepen in de kracht van de natuur. Zo kwam ik o.a. op de opleiding aromatherapie terecht en heb hier ontzettend veel geleerd. Hoe wonderbaarlijk is het dat ondersteuning voor je fysieke en mentale gezondheid gewoon in de natuur te vinden is!

Daarnaast maak(te) ik er een echte studie van om edelstenen te leren kennen en te onderzoeken waar ik ze voor in kan zetten. Zo kwam ik er door ervaring achter, dat etherische oliën en edelstenen heel goed op zichzelf je gezondheid kunnen ondersteunen, maar ook dat ze elkaar kunnen versterken. Hoe mooi is dat!

Toch had ik het gevoel dat ik nog iets miste. Ik vond en vind het belangrijk om holistisch naar de mens te kijken. Op mijn zoektocht kwam ik in aanraking met Touch for Health en Kinesiologie. Er ging een wereld voor mij open. Hoe mooi is het dat je eigen lichaam antwoord geeft met betrekking tot uiteenlopende klachten zoals emotionele klachten, lichamelijke klachten, energetische klachten, intolerantie voor voeding etc. En zo ben ik de 3-jarige opleiding tot Psychosomatisch Kinesioloog gestart.

Deze kennis en kunde stelt mij ook in staat om naast de lichamelijke balanstechnieken, ook de juiste essentiële oliën en edelstenen voor iemand uit te testen, zodat je met de juiste tools aan de slag kunt.

Om een goede basis te hebben heb ik de opleiding Medische- en Psychosociale basiskennis afgerond, zodat ik mijn cliënten nog beter kan begeleiden of doorverwijzen als dit nodig is. Deze opleidingen zijn KTNO en door CPION geaccrediteerd.
Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging VBAG (Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijzen), om zo de kwaliteit van de complementaire zorg te waarborgen.
In november 2022 behaal ik mijn diploma Psychosomatisch Kinesioloog, via het Welkin Kinesiologie College.

Mijn droom om cliënten in mijn praktijk te helpen en ondersteunen is uitgekomen!

Wees welkom in mijn praktijk!

Met warme groet,
Janine Schnaar

Winkelwagen
Scroll naar boven