De Spiertest

De kinesiologische spiertest gaat niet om uit te testen hoe sterk je bent, maar om de energie te meten in de spier. Door het feedbackmechanisme van je lichaam worden de onbalansen zichtbaar.

Spieren zorgen voor beweging en zijn dus een belangrijk onderdeel van ons bewegingsapparaat. Maar dat is niet het enige! Ze zorgen er ook voor dat de benodigde (lichaams) vloeistoffen en zuurstof circuleren in ons lichaam en er elektrische signalen worden verstuurd naar de hersenen. Ook staan de spieren o.a. in verbinding met onze acupressuur- en reflexpunten, organen, de chakra’s en meridianen.

Bij het testen gebruik ik meestal je arm. Deze wordt in een bepaalde positie gebracht en met een zachte druk test ik de spier. Als er een blokkade zit, zal de spier hierop reageren door zgn. ‘zwak’ te testen. Dit geeft dit mij inzicht in de energiestroom waarmee deze spier verbonden is en de onbewuste processen die er spelen. Door de klacht en het doel waarmee we op dat moment werken worden de verbanden vaak duidelijk en kunnen we aan de slag!
Winkelwagen
Scroll naar boven