Holistische aanpak & de gezondheidsdriehoek

Ik werk vanuit een holistische visie. Dat betekent dat ik ervan uitga dat je lichaam, geest en ziel één geheel zijn en nauw met elkaar verbonden. Ik kijk dus niet alleen naar een op zichzelf staande klacht, maar ik neem jou als mens mee als één geheel, zowel op fysiek, mentaal, emotioneel en energetisch vlak.

In onderstaande gezondheidsdriehoek, zie je dat deze aspecten met elkaar zijn verbonden. Zo kan het dus zijn dat als je een fysieke klacht hebt, deze wordt veroorzaakt door iets op emotioneel gebied (of andersom). Is alles in balans, dan vloeien de lijnen van de driehoek mooi en gelijk in elkaar over. Is je lichaam uit balans dan gaat het trekken, dan ga je compenseren met klachten of ziektes tot gevolg.

Copyright © Kinergie

Alle zijden van de driehoek hebben hun eigen specifieke functie. In onderstaand schema zie je dit beknopt uitgelegd:

Als je er dus vanuit gaat dat alle zijden van de gezondheidsdriehoek invloed hebben op elkaar, dan zie je hoe belangrijk het is om deze zijden in balans te houden. Is er een zijde uit balans, zoals op onderstaand plaatje is te zien, dan lopen de lijnen van de de andere 2 zijden ook niet meer vloeiend in elkaar over, zijn niet meer in evenwicht met elkaar. Met een kinesiologische behandeling proberen we deze balans te herstellen, zodat de energie weer vrij kan gaan stromen.

Copyright © Kinergie
Winkelwagen
Scroll naar boven